KARAMAN / SARIVELİLER - Mustafa Barcın İmam Hatip Ortaokulu

May

Mübarek Ramazan-ı Şerif girmeden okulumuzda bir piknik organize ettik. Ekmek arası kavurma ve ayran ikramının olduğu piknikte güzel anlar yaşandı.

May

Okulumuzda ilk defa yapılan Tübitak Bilim Fuarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ÇAĞLAYAN, Okul Müdürümüz Mustafa KOCA ve İl Proje Koordinatörlerinin kurdela kesimi ile açıldı.

Nis

Bu ay ki toplantımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed´in eğitim anlayışı hakkındaki görüşlerini anlattılar. Bu konu üzerine kitap okumuş olan arkadaşlarımızın yorumları dinlendi. Okulumuzda yapılacak olan Bilim Fuarı hakkında öğretmenlerimiz projeleri hakkında bilgi verdiler.

Nis

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Eda ALTINSOY MEMUR başta 8. sınıflar ile 7. sınıflara lise türleri hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. Ayrıca 8. sınıf rehber öğretmenimiz Yasemin BİLGİÇ gerek Rehberlik ve Kariyer Planlama dersinde gerek birebir olarak öğrencileri bilgilendirerek yönlendirme çalışması yapmaktadır. Yeni Liseye Geçiş sistemi , liselerin öğrenci alım durumları, liseler arasındaki farklar, müfredat bilgisi gibi konularda detaylı olarak bilgilendirme yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinlik,gösteri ve yarışmalarla kutlandı.

Nis

Okulumuzda yapılan etkinlikler sonucu ortaya çıkan ürünlerin sergisini yapıyoruz.

Nis

Okulumuz Matematik Öğretmeni Ümit UÇAK eşliğinde Ermenekte düzenlenen Bilgi Yarışmasına katılan öğrencilerimiz Ermenek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler. Merkez Müdürü Mehmet YILDIZ öğrencilerimizi makamında ağırlamış ve ziyaretleri için teşekkür etmiştir. Bizde kendisine ve ekibine böyle güzel bir hizmet verdikleri için teşekkür ediyoruz.  Öğrencilerimiz daha sonra burada kalan yaşlılarımızı ziyaret ederek onları bir nebze olsun mutlu etmişlerdir.

Nis

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İYİBAŞ başkanlığında tüm iho ve ihl müdürlerinin katılımı ile Ermenek İmam Hatip Lisesinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İmam Hatip okullarının faaliyetleri, hedefleri ve geliştirilmesi gibi konularda istişare yapıldı.

Nis

İlçemizde yapılan futsal turnuvasında 2. olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Meslek Tanıtma Kulubü Rehber Öğretmeni Seda KILINÇ  başta 8. sınıflar olmak üzere okulumuz öğrencilerine mesleklerle ilgili tanıtım seminerleri, bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.

Mrt

Baharın gelişi ile okulumuzda da gelenksel şenlik kutlamaları yapıldı. Kermes düzenlendi. Yarışmalar yapıldı.  Oyunlar oynandı.

Mrt

Başarısı düşük öğrencilerimizin 1. dönem sonu öğretmenler toplantısında tespiti yapılamış olup, İmkanlar çerçevesinde ev ziyaretleri yapılıyor ve yapılmaya devam edilecektir.

Mrt

İlçemizde yapılan İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması yapıldı. Okulumuzdan yarışmaya 8A sınıfı öğrencilerinden Rumeysa Cennet TOSUN katıldı. Kendisini ve diğer öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Türkçe Öğretmenimiz Sedat KILINÇ´ı tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuz DKAB öğretmeni Seda KILINÇ ve öğrencilerimiz yaptığı ebru ve hat sanatı resimleri sergilendi.

Şbt

Okulumuz öğrencileri okul bahçesine çeşitli çiçek tohumları ve fideleri diktiler.